Tips til pakning på skiferie

Du har sikkert prøvet at pakke din bil efter alle kunstens regler for at få plads til alt, hvad familien har brug for på skiferien. Det ender tit med, at dem der sidder på bagsædet er klemt godt inde mellem diverse tasker og poser. Nøglen til en succesfuld pakning, når du skal på skiferie, er en skiboks. Med en skiboks kan du nemlig optimere din pakning af bilen på bedste vis. 

En skiboks er et praktisk tilbehør og en god løsning, når der ikke er plads til alt det, der skal med på familiens skiferie. 

Men når det er sagt, kan en skiboks også blive til en byrde, hvis du ikke er opmærksom på, hvordan du pakker den. Pakning af en skiboks kræver planlægning og omtanke i forhold til, hvad du putter i den samt placeringen af oppakningen. 

Her finder du flere tips og gode råd til, hvordan du pakker en skiboks, når du skal på skiferie. Ved at følge disse råd er du sikret, at du bruger skiboksens plads optimalt samt, at dine ting ikke bliver beskadiget eller ødelagt.

Hvad er en skiboks?

En skiboks, også kaldt for en tagboks, kan kort beskrives som en meget stor kuffert, som monteres på et tagbøjlesystem på din bils tag.

Udover at en skiboks giver dig ekstra plads til at opbevare genstande, som eksempelvis skiudstyr, sportstasker, soveposer, kufferter m.m., sikrer den, at dit køretøjs kabine bliver mindre overpakket og rodet. 

Når din bils kabine ikke er pakket til randen, kan alle sidde behageligt under hele køreturen. Det reducerer ligeledes risikoen for, at føreren af bilen ikke har et begrænset udsyn, hvilket gør kørslen meget mere sikker. 

tips til pakning på skiferie

FAQ -  ofte stillede spørgsmål om pakning til skiferie

Hvor hurtigt må jeg køre med en fuldt pakket skiboks?

Der findes mange typer af skibokse. For at finde ud af hvor hurtigt du må køre med din skiboks, bør du læse de papirer, der følger med den. Heri vil der stå, hvor hurtigt det anbefales, at du kører med den. Lejer du en skiboks, så spørg hvor du lejer den.

Hvor mange kilo må jeg fylde i en skiboks?

Der findes forskellige størrelser på skibokse. Derfor er der ikke en generel regel for, hvor mange kilo der må være i den enkelte. Det står i de papirer, der følger med en skiboks, eller du kan få det oplyst, hvor du lejer den.

Hvorfor er en skiboks god til pakning på skiferie?

En skiboks er rigtig god til skiferien, da du får god plads til ski, skistave og andet skiudstyr, som ellers er svært at få plads til i bilens bagagerum. En skiboks er særdeles velegnet, når I er flere, der skal køre på skiferie sammen.

Hvad er forskellen på en tagboks og en skiboks?

Der er ingen forskel på en skiboks og en tagboks. Det er den samme form for boks. Den eneste forskel er, at nogle kalder den for en skiboks, mens andre omtaler den som en tagboks. 

Det skal du være opmærksom på inden pakning af din skiboks

Inden du går i gang med at pakke din skiboks, er der et par ting, du bør være opmærksom på:

  • Hvor mange kilo må der være i skiboksen?
  • Hvor meget må dine tagbøjler bære?
  • Hvad kommer bilen til at veje med en fuldt lastet skiboks?

Kan du se, at den samlede vægt kommer til at overstige din bils totalvægt, bliver du nødt til at udvælge den vigtigste bagage og lade resten blive hjemme. Alternativt er der nødt til at være færre personer med i bilen.

Tunge vs. lette genstande i en skiboks

En skiboks fungerer ligesom et ekstra bagagerum, men den har dog sine begrænsninger. Du bør aldrig laste tunge ting såsom øl, vin og sodavand i en skiboks, da du derved forøger bilens tyngdepunkt markant. Det kan give din bil farlige kørselsegenskaber.

Skibokse er optimale til transport af bagage, der fylder meget og vejer lidt, mens de tungere ting skal i bagagerummet. Du kan med fordel bruge skiboksen til ski, skitøj, skihjelme, skistave, klapvogne, dyner, håndklæder, toiletpapir m.m.

Pak dine ting i plastikposer

Da der kan opstå fugt i en skiboks, anbefales det, at du pakker ting, der suger vand, i plastikposer. Brug store plastiksække til sportstasker med tøj og mindre plastikposer til små ting og sager såsom toiletpapir og køkkenruller.  

Vil du gøre dig selv en tjeneste, bør du undgå for mange små ting i skiboksen. Det vil du nemlig blive glad for, når den skal tømmes igen. Pak hellere småtingene sammen i en taske, pose eller lignende.

Tips til korrekt pakning af en skiboks

For at undgå alt for meget stress på selve afrejsedagen er det en god idé at pakke skiboksen og bilens bagagerum dagen inden, du skal afsted. Det er bedst at pakke en skiboks i tørvejr, hvis det kan lade sig gøre. Det første, du skal gøre, er at samle al bagagen, der skal med på turen, ved siden af bilen. 

Udvælg alle de tungeste ting og læg dem derefter i bilens bagagerum. Det er også her, at du bør placere dine skistøvler. Skistøvlerne kan nemlig blive frosne på turen, og det er ikke særlig rart, hvis du skal stå på ski, så snart du ankommer til din destination.

Læg nu dine ski op i skiboksen en ad gangen med bindingerne opad. Dernæst er det skistavenes tur til at blive pakket. Placer disse så tæt på skiboksens midte som muligt. Rundt om skiene og skistavene placerer du bløde sportstasker, hvor der er skitøj, skiudstyr, sengetøj m.m. i således, at der er ligevægt. 

Husk at fastgøre al bagagen i skiboksen, så den ikke har mulighed for at forskubbe sig under turen ved opbremsninger m.m. Du kan nu lukke alle skiboksens lukkeanordninger. Tjek dem en ekstra gang, så du er sikker på, at de er lukket helt korrekt. 

Til sidst skal du låse skiboksen. I denne forbindelse tænkes der ikke på, at det er for at undgå eventuelt tyveri fra skiboksen. Når du låser en skiboks, er det nemlig en ekstra forsikring i forhold til, at skiboksen ikke springer op, når du kører. 

Det er nemt at leje hos lejboxen.dk

At leje en skiboks behøver hverken at være tidskrævende eller besværligt. Hos LejBoxen.dk kan du nemt og hurtigt booke online døgnet rundt, så du kan blive klar til din næste kør-selv-skiferie. Men inden du lejer en skiboks, er det værd at tage et kig på disse gode råd:

  • Vær sikker på at du ved, hvordan du monterer din skiboks korrekt. Er du i tvivl, hjælper vi dig gerne med det.
  • Tjek om din bils kaskoforsikring dækker skiboksen og eventuelt tagbøjlerne, hvis der skulle ske noget. Det er en god idé at kontakte dit forsikringsselskab inden, at du kører afsted på din skiferie.
  • Bestil altid din skiboks i god tid, så du er sikker på, at du har den klar inden afgang. Det er desuden en fordel at hente skiboksen minimum 1 dag før, at du kører afsted, så der er tid til at pakke den korrekt.
  • Sørg for at afbestille leje af din skiboks minimum 14 dage før tid, hvis du alligevel ikke får brug for den. Afbestiller du senere end 14 dage, før lejeperioden starter, vil det nemlig koste dig 50 % af lejeprisen.
Besøg vores shop
Skriv til os
Tagbox på abonnement