Hvordan monterer man en tagboks?

Hvis din nuværende bil ikke har nok plads til at rumme alt, hvad du har brug for på din næste bilferie eller familieudflugt, har du to muligheder. Den ene mulighed er, at du kan købe en ny og større bil, men det er en ret drastisk og dyr løsning. En bedre løsning er at leje en tagboks. Det er nemlig en langt nemmere og billigere mulighed. 

En tagboks er alletiders redskab til at få mere plads til de ting, der ellers propper en bil fuldstændigt. Men når først du har en tagboks, skal du sørge for, at den er monteret korrekt således, at det er sikkert at køre med den. 

Her får du en guide i forhold til, hvordan du monterer en tagboks korrekt. Du får også et par gode råd med på vejen, når det kommer til at vælge den rigtige tagboks samt, hvad du skal være opmærksom på ved kørsel med den.   

Tjek bilens tilladte totalvægt og tagboksens mål

Det første, du skal gøre, er at tjekke bilens tilladte totalvægt, så du er forberedt på, hvor stor en tagboks, du kan leje. Tjek derfor hvor stor en belastning, du må have på din bils tag. Det kan virke indlysende, men ofte overvejer folk slet ikke, at nogle biler må have en mindre vægt på taget end andre. Dette bør altså være det første, du har in mente, når du skal have fat i en tagboks.

Kommer du i besiddelse af en alt for stor tagboks, vil det have indflydelse på din bils køreegenskaber. En tagboks kan nemlig godt blive alt for stor og tung, hvilket udgør en risiko for en sikker kørsel. Tagbokse har typisk en maksimumbelastning på et sted mellem 50 og 75 kilo. Dit valg af tagboks bør foretages på baggrund af din bils størrelse og tagboksens belastningsevne. 

Du bør ligeledes være opmærksom på, at tagboksens og bilens længde står i forhold til hinanden. Hvis tagboksen rager mere end 10 centimeter ud over forrudens øverste kant, vil du kunne mærke en betydelig forskel i vindens påvirkning af bilen. 

Har du en lille bil, kan det virke oplagt at vælge en høj tagboks for at maksimere din bagageopbevaring mest muligt. Men du skal være opmærksom på, at det kan skabe en øget vindmodstand. 

Hvis du i forvejen har en høj bil, kan en høj tagboks også være et problem. Det kan nemlig være, at du ender med en samlet højde, hvor du skal være ekstra opmærksom på, hvad du kører under. Derfor bør du altid huske, at det er din bil, der er den vigtigste parameter for dit valg af tagboks.

Hvordan monterer man en tagboks

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til montering af tagboks

Kan jeg få hjælp til at montere en tagboks?

Hvis du lejer en tagboks, er det altid muligt at få hjælp til at montere den korrekt hos LejBoxen.dk. At få LejBoxen.dk til at hjælpe dig med monteringen sikrer, at tagboksen er monteret korrekt, så du kan køre på ferie med ro i maven.

Kan jeg montere en tagboks uden tagbøjler?

Du kan ikke montere en tagboks uden tagbøjler, da det er i disse, at tagboksen skal fastgøres. Skal du bruge en tagboks, og er der ikke allerede tagbøjler monteret på den, kan du leje eller købe dem.

Hvilken tagboks skal jeg vælge?

Det kommer an på, hvilken type bil du har. Du skal tage udgangspunkt i din bils størrelse, hvor meget vægt, der må være på taget og tagboksens maksimalvægt.

Sådan monterer man en tagboks

Når tagbøjlerne er på plads, skal tagboksen lægges op på dem. Den skal ligge således, at den flugter med bilens midte både på langs og på tværs. Fastgørelsesprocessen afhænger af, hvilken tagboksmodel du har. Du kan se det på den specifikke model, hvordan du gør det korrekt.

Efter du har fastgjort tagboksen, skal du lige tjekke, at du kan åbne bilens bagagerum uden problemer. Du kan nu begynde at pakke tagboksen og tage på ferie med masser af plads til opbevaring. Husk at køre ind til siden, når du har kørt et sted mellem 50 og 100 kilometer for at tjekke, om tagboksen fortsat sidder, som den skal. 

Har du ikke mod på selv at montere tagbøjler eller tagboks, der er lejet hos LejBoxen.dk, hjælper vi dig gerne med dette. 

Det skal du være opmærksom på ved kørsel med tagboks

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du begynder at køre med en tagboks. Du vil eksempelvis opleve, at tagboksen larmer. Det gør den på grund af den større vindmodstand. Sker der ændringer i forhold til støjniveauet, når du kører, bør du straks stoppe bilen for at tjekke, om tagboksen fortsat sidder, som den skal. 

I og med at din bil er blevet tungere, får du også en lettere øget bremselængde, hvilket du bør tage hensyn til, når du drager afsted med en tagboks. Bilens tyngdepunkt er ligeledes blevet ændret en smule på grund af tagboksen, ligesom bilen er blevet en anelse højere. Dette kan medføre, at din bil opfører sig lidt mere livligt. 

Inden du kører afsted med en tagboks på taget, skal du altid sørge for følgende:

  • Øg dæktrykket på din bils fire dæk.
  • Tjek støddæmperne på bilen – dette er især vigtigt, hvis du kører i en ældre model.
  • Husk altid at justere dine forlygter.

Du skal desuden forvente, at dit benzinforbrug kan øges med op til 12-15 % afhængig af bilmodellen med en tagboks på taget.

Gør det nemt at montere en tagboks

En tagboks skal bæres af to tagbøjler på bilens tag. Nogle biler har allerede tagbøjler, der er monteret, mens andre ikke har. Har din bil ikke tagbøjler, kan du leje dem hos LejBoxen.dk, så du slipper for selv at investere i dem.

Besøg vores shop
Skriv til os
Tagbox på abonnement