Hvordan monterer man en tagboks?

Hvis din nuværende bil ikke har nok plads til at rumme alt, hvad du har brug for på din næste bilferie eller familieudflugt, har du to muligheder. Den ene mulighed er, at du kan købe en ny og større bil, men det er en ret drastisk og dyr løsning. En bedre løsning er at leje en tagboks. Det er nemlig en langt nemmere og billigere mulighed. 

En tagboks er alletiders redskab til at få mere plads til de ting, der ellers propper en bil fuldstændigt. Men når først du har en tagboks, skal du sørge for, at den er monteret korrekt således, at det er sikkert at køre med den. 

Her får du en guide i forhold til, hvordan du monterer en tagboks korrekt. Du får også et par gode råd med på vejen, når det kommer til at vælge den rigtige tagboks samt, hvad du skal være opmærksom på ved kørsel med den.   

Tjek bilens tilladte totalvægt og tagboksens mål

Det første, du skal gøre, er at tjekke bilens tilladte totalvægt, så du er forberedt på, hvor stor en tagboks, du kan leje. Tjek derfor hvor stor en belastning, du må have på din bils tag. Det kan virke indlysende, men ofte overvejer folk slet ikke, at nogle biler må have en mindre vægt på taget end andre. Dette bør altså være det første, du har in mente, når du skal have fat i en tagboks.

Kommer du i besiddelse af en alt for stor tagboks, vil det have indflydelse på din bils køreegenskaber. En tagboks kan nemlig godt blive alt for stor og tung, hvilket udgør en risiko for en sikker kørsel. Tagbokse har typisk en maksimumbelastning på et sted mellem 50 og 75 kilo. Dit valg af tagboks bør foretages på baggrund af din bils størrelse og tagboksens belastningsevne. 

Du bør ligeledes være opmærksom på, at tagboksens og bilens længde står i forhold til hinanden. Hvis tagboksen rager mere end 10 centimeter ud over forrudens øverste kant, vil du kunne mærke en betydelig forskel i vindens påvirkning af bilen. 

Har du en lille bil, kan det virke oplagt at vælge en høj tagboks for at maksimere din bagageopbevaring mest muligt. Men du skal være opmærksom på, at det kan skabe en øget vindmodstand. 

Hvis du i forvejen har en høj bil, kan en høj tagboks også være et problem. Det kan nemlig være, at du ender med en samlet højde, hvor du skal være ekstra opmærksom på, hvad du kører under. Derfor bør du altid huske, at det er din bil, der er den vigtigste parameter for dit valg af tagboks.

Hvordan monterer man en tagboks

LejBoxen.dk
Kanalholmen 14 T
2650 Hvidovre
Avedøre  

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at skrive eller ringe til os

Rigtig mange og måske de fleste spørgsmål, kan du finde svar på i vores FAQ

Vores e-mail er info@lejboxen.dk

Bemærk butikken er kun bemandet i forbindelse med aftaler
Det er derfor nødvendigt at booke på hjemmesiden inden man møder op

 

Udlevering og aflevering uden for sæson:

Uge 15 til og med uge 24 / 2024

Tirsdag kl. 15.30 - 16.00
Onsdag: kl. 15.30 - 16.00
Torsdag: kl. 15.30 - 16.00 

Mandag tirsdag, fredag, lørdag & helligdage: Lukket

Øvrige tider se Åbningstider

Der skal ikke bookes tidspunkt, man møde op på den booket dato, inden for ovenstående tidsrum :)

Cookie- og privatlivspolitik
Handelsbetingelser